Demoniseren

GastblogIn de grote landelijke kranten lees je eigenlijk enkel nog maar een links gedachtengoed, de verheerlijking van alles dat niet-Nederlands is, de omarming van de Islam, de sloop -het liefst zo snel mogelijk- van het Christendom, en de misleidende stem van de tot in de haarvaten van de samenleving doorgedrongen zieligheidsindustrie. Ik leef ondertussen in een land dat ik niet meer herken zoals ik het me herinner, en waar ik me niet meer in thuis voel. Ik begin bang te worden voor de toekomst van mijn thuis.

Na de moord op Fortuyn resteert er voor mij nog maar één politicus door wie ik mijn zorgen verwoord hoor, van wie ik hoop dat hij het tij nog enigszins kan tegenhouden: Wilders. Ik zou niet durven en kunnen doen wat hij doet. Ik kan hem alleen maar in volle overtuiging mijn stem geven. Hij is mijn hoop. Ik voel mij gaandeweg door de andere huidige gekozen volksvertegenwoordigers, en de politici op wie ik ooit vanaf mijn achttiende jaar stemde, tot op het bot verraden en vernederd.

Betere Mensen
Net als in de jaren van Wim Kok en zijn medestanders is er tegenwoordig een steeds groter wordend offensief in de media gaande tegen alles dat rechts denkt en voelt. In één woord: demoniseren. Uit frustratie een rotje naar een opvangplek gooien heet dan “bestormen”. Alles dat links niet zint wordt gekleineerd, geschoffeerd, gecriminaliseerd. Alle beschikbare openbare instellingen en reserves komen zonder mankeren en meteen beschikbaar voor wat uit andere culturen stamt.

Er is een serie woorden die telkenmale gebruikt wordt om rechts denkende mensen te brandmerken. Elk nieuwsfeit dat de Betere Mensen in onze samenleving niet zint, bijvoorbeeld 38 virtuele zetels voor Wilders, wordt óf ongenoemd gelaten, óf als ridicuul, gevaarlijk of afkomstig uit de onderbuik van de samenleving weggezet. Dat gaat zowel subtiel, als steeds openlijker.

Aan die mainstream doet ook Het Noordhollands Dagblad mee, met -voor mijn gewest- het regiokatern Dagblad voor West-Friesland. Het meldt wie er gestorven is, en waar er een scooter en een auto tegen elkaar botsten. Maar het is ook het lokale sufferdje dat op alle fronten Links en Groen steunt en verheerlijkt, en daartegenover vrijwel elke dag het rechtse geluid in haar berichtgeving demoniseert.

De mores van de groep
Cartoons, redactionele stukjes, gefilterde ingezonden brieven, met de hand uitgezochte foto’s, commentaren, artikelkeuze, koppen, columns: alles is enkel goed als het anti-rechts, anti-Nederland, en vooral anti-Wilders is. Er fungeert een kleine redactie in Hoorn waar je blijkbaar niet in kunt meedraaien als je niet volledig volgens de mores van die groep schrijft. Dat is al jaren zo.

Je merkt echter dat die journalisten gaandeweg steeds feller worden nu de mensen, de Nederlanders zeg maar die hier geboren zijn en hun geschiedenis hebben, dat die mensen dus zien en merken dat ze vreemdeling worden in hun eigen land. En dat je je zorg en je gevoel vooral niet mag uiten wanneer je met lede ogen ziet gebeuren dat de samenleving overgenomen gaat worden. Op straffe van aan de schandpaal van hun krant te worden genageld.

De voorbeelden voor jullie site halen jullie in hoofdzaak uit bekende landelijke media die voor en door grachtengordel Gutmenschen gevuld worden. Wij, in dit hoekje van het land, hebben echter ook media die daar niet voor onder doen. Of beter: die nog roomser dan de linkse Paus zijn. Ik stuur jullie een op zichzelf staand cursiefje waarin in één adem mijn geschiedenis, mijn land, mijn waarde, mijn mooiste gedicht en mijn hoop wordt afgebroken. Het liefst stuurde ik jullie het hele katern waarin het voorkomt, want er staan ook artikelen in over bijvoorbeeld de wijkagent in Enkhuizen die aan de deur komt van tegenstanders (dat is daar ooit eerder gebeurd; ook elders; ook bij u), maar ik kan geen postadres van jullie vinden.

Zomaar, op dinsdag, vlakbij Medemblik
Afijn, op pagina zes van het Dagblad voor West-Friesland van dinsdag 20 oktober 2015, bovenaan, onder de titel “Denkend aan Holland” wordt Wilders tussen neus en lippen door een “geblondeerde satan” genoemd. Zomaar, op dinsdag, vlakbij Medemblik. Omdat het zonder gevolgen kan en blijft, en anno nu bon-ton is.

We zijn in een tijd beland waarin zijn uitspraak “minder, minder, minder” door Links, het wraakzuchtige justitiële apparaat, en de binnengehaalde haters van onze cultuur wordt aangegrepen om een gekozen volksvertegenwoordiger de mond te snoeren, en een zichzelf moreel boven anderen stellende journalist een platform en ruimte van zijn baas krijgt diezelfde volksvertegenwoordiger publiekelijk een satan te noemen. De recente geschiedenis herhaalt zich snel, en niet alleen die van de dertiger jaren van de vorige eeuw. Door hogerhand gestuurde, getolereerde en onbestraft gelaten opruiing kostte in 2002 Pim Fortuyn zijn leven, en de echte Nederlanders hun hoop dat een verdere afbraak van ons thuis gestopt ging worden.

Ik heb een lijstje gemaakt gedurende de afgelopen 10 dagen van woorden die de linkse media zich permitteren te gebruiken omdat ik rechts denk en voel. Omdat ik in Nederland geboren en getogen ben. Omdat ik met lede ogen aanzie hoe mijn geboorteland, mijn vertrouwde eigen, mijn thuis, zonder enige doeltreffende ingreep door de/een overheid, verder wordt overspoeld door de Islam.

racist
xenofoob
onderbuik
omstreden
nazi
extremist
oproerpartij
kaalkopje
rechts-extremist
ultra-rechts
Wildertje
koudwatervrees
rechts
agressie
domheid
haat
geschiftheid
geblondeerd
roeptoeter
bontkraagje
nazist
gestrekte rechterarm
populist
rechtspopulist
extreem-rechts
downgraden
niet deugen
ongeletterde onderbuiker
demagoog
neonazi
reactionair
borrelpraat
onderbuikgevoelens
Wilders-fan
walgelijk
lage voorhoofden
fout
harteloos
gewetenloos
zwakbegaafd
onmens
tokkie
NSB’er
slechtmens
hard rechts-extremistisch
geblondeerde satan

(Bron: Geenstijl)
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/10/goud_voor_uw_brief_flessenpost.html#more

Advertenties

8 thoughts on “Demoniseren

 1. Dhyan schreef:

  Het is alleen al erg dat ieder tegengeluid wordt afgeserveerd en mensen die anders denken bang verketterd maar ook de mogelijkheid moeten overwegen vervolgd te zullen worden. De vrije meningsuiting is passé.

  Like

 2. Rob Alberts schreef:

  Kan ik als fervent GroenLinkser nog wel bij jou blijven lezen en reageren?

  Bezorgde groet,

  Like

 3. Mack schreef:

  Wie is de gastblogger? Wilders gaat me net twee stappen te ver. Op zich een goed beargumenteerd verhaal waar ik het verder niet mee eens ben. Ik geloof niet in linkse media. Er zijn net zo goed rechtse media. Het is me ook niet helemaal duidelijk wat Wilders wil. Wat ik wel denk is dat mocht Wilders gaan regeren, de pleuris uitbreekt. Niet in de laatste plaats in die partij zelf. Want zo slim als Wilders zijn de meesten daar niet.

  Like

  • von Bloghausen schreef:

   Wat dat betreft is het net een kleuterschool.
   De drie (misschien wel 2?) grootste partijen na een verkiezing gaan maar fijn samenwerken. Zo heeft het volk gestemd.
   Persoonlijke voorkeuren hou je maar lekker voor je.
   Maar ja, zo denk ik.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s